Formule 1

Uitspraak nieuwe eigenaar F1 niet in dank afgenomen: "Uiteraard maakt dit ons kwaad"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 maart 2017 03:06 • Print artikel

Arif Rahimov promotor van de Grand Prix van Azerbeidzjan laat weten niet gediend te zijn van de uitspraak door Greg Maffei de CEO van Liberty Media. Liberty Media is sinds eind januari 2017 de nieuwe eigenaar van de Formule 1 en heeft als plan in korte tijd de F1 meer op de kaart te zetten.

Formule 1 2017 Baku

Uitbreiding van de kalender, nieuwe regels en versoepeling van het mediabeleid staan onder andere op de agenda. De kritiek geuit door Maffei wordt gezien als onwetendheid en niet in dank afgenomen.

Tijdens de Deutsche Bank 2017 Media & Telecom Conference zei Maffei dat: "Races als in Baku, Azerbeidzjan, waar ze ons een grote toeslag betalen, voegen niets toe aan de opbouw van het merk op de lange termijn."

Tegen Reuters diende Rahimov zijn repliek op Maffei: "Uiteraard maakt dit ons kwaad. Mr. Maffei is minder dan een half jaar betrokken bij de Formule 1. Wij werken al drie jaar aan dit project en hebben meer ervaring met de F1 dan hen. Ik denk dat een uitspraak als deze voortkomt uit onwetendheid. We zullen zien."

De race die nu zal gereden worden onder de vlag van, de Grand Prix van Azerbeidzjan in plaats van Europa, is iets verschoven op de kalender om een clash met de 24 uur van Le Mans te voorkomen. "Het is goed om meer media en bezoekers te hebben in Azerbeidzjan voor de race," zegt Rahimov. "Vorig jaar hadden veel mensen een kans om te zien hoe de race eruit zag, en het trok een hoop internationale bezoekers aan. We zijn blij dat die bezoekers nu niet hoeven te kiezen tussen twee races," besluit Rahimov.

Mis niets meer van de Formule 1 in 2017! Ziggo heeft de F1-rechten:

Babe-box

Xtra

COLUMNS