Formule 1

Nieuwe eigenaar van de Formule 1 geeft af op manier van zaken doen: de slachtoffers van Ecclestone...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 maart 2017 08:24 • Print artikel

Liberty Media CEO Greg Maffei is van mening dat op de Formule 1 kalender races moeten staan die de zaken en het merk van de sport verstevigen. Nu de nieuwe eigenaren van de F1 bezig zijn met het raamwerk van de fundering voor de toekomst van de sport, is een stijging van het aantal races op de kalender zeer waarschijnlijk.

Formule 1 2017 Liberty media


Liberty Media zal zich ook moeten richten op kwaliteit, niet alleen op kwantiteit, in samenwerking met promotors om evenementen op alle fronten te verbeteren, sportief en commercieel gezien. "Het is ons werk om de promotors nog meer te helpen succesvol te zijn," zei Maffei tijdens de Deutsche Bank 2017 Media & Telecom Conference. "Eerlijk gezegd, Bernie's (Ecclestone, red.) houding was, 'hoeveel kan ik eruit krijgen, en hoeveel vooruit', hij noemde ze zelfs,'de slachtoffers'. Daardoor hebben we nu races zoals in Baku, Azerbeidzjan, waar ze ons een grote toeslag betalen maar het niets toevoegt aan de opbouw van het merk op de lange termijn." Zonder twijfel zullen de organisatoren in Baku het geweldig vinden om de positieve opinie van deze man, waar ze ieder jaar miljoenen dollars aan betalen, te horen."

Maffei erkent de noodzaak om te zorgen voor een kosteneffectief product. Hoge toelagen is één ding, maar het moet het wel waard zijn voor alle partijen. "Ons werk bestaat uit het hebben van partners die ons goed betalen, maar ook die ons helpen een product te bouwen. Het is noodzakelijk voor ons het beste te doen. Sommige van de races die worden beschouwd als de meest opwindende, Abu Dhabi, de nightrace in Singapore, Mexico City, wat gaat daar goed in die races? Dat moeten we delen met de promotors in de steden waar dingen minder succesvol zijn," aldus Maffei.

Start F1 GP Spa Francorchamps


Bezoek één van de Formule 1-races in 2017. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van Spanje*

*Grand Prix van Monaco*

*Grand Prix van België*

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS