Formule 1

Racepromotor geeft de schuld aan de conservatieve aanpak van de Formule 1-coureurs

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 februari 2017 14:41

De conservatieve aanpak van de Formule 1-coureurs tijdens de Grand Prix in Baku afgelopen jaar zorgde voor een saaie race. Dit zegt de promotor van het evenement die denkt dat 2017 anders zal zijn. De GP2-race op het stratencircuit werd ingeluid met een letterlijke opstapeling van auto's bij de eerste bocht. Het halve rijdersveld was hierdoor genoodzaakt voortijdig de race te staken.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Na een herstart van de race werden safety-car situaties opgevolgd door incidenten en opgaven. Dit gaf hoge verwachtingen voor een chaotische Europese Formule 1 Grand Prix. Maar de race ging in haar geheel als een nachtkaars uit zonder incidenten en opgaven. Nico Rosberg die de race won, wist toen te vertellen dat hij dacht dat de coureurs geleerd hadden van het slachtveld in de GP2 race.

De racepromotor in Azerbaijan, Arif Rahimov, denkt dat coureurs er meer vertrouwen in hebben als ze terugkomen. Hiermee kijkt hij naar de Grand Prix van Rusland waar eenzelfde soort scenario gold; een saaie eerste race in 2014 gevolgd door een race met meer spanning een jaar later.

"Je kunt Sochi als voorbeeld nemen. Het eerste jaar in Sochi was saai, geen ongelukken, niets," zegt Rahimov tijdens een bezoek aan Londen. "Ik zeg hier niet mee dat het circuit saai is, dat is geweldig, maar de eerste race was rustig, net als bij ons. Het jaar daarop was het een geweldige show. Het heeft te maken met het vertrouwen van de coureurs, Als het vertrouwen van de coureurs is gegroeid na de eerste race het afgelopen jaar, dan wordt het interessanter. Het circuit is moeilijk, je kunt er geen fouten maken, daar is de baan onvergeeflijk voor. Er is genoeg potentie om er een grote show van te maken."

De race die nu zal gereden worden onder de vlag van, de Grand Prix van Azerbeidzjan in plaats van Europa, is iets verschoven op de kalender om problemen met de 24 uur van Le Mans te voorkomen. "Het is goed om meer media en bezoekers te hebben in Azerbeidzjan voor de race," zegt Rahimov. "Vorig jaar hadden veel mensen een kans om te zien hoe de race eruit zag, en het trok een hoop internationale bezoekers aan. We zijn blij dat die bezoekers nu niet hoeven te kiezen tussen twee races.

Vanuit de pers gezien, Le Mans is een grote evenement, veel media moesten kiezen tussen de races. Dit jaar hoeft dat niet. Interesse in de race is gegroeid, Mihov zegt dat er al vijf keer meer kaarten zijn verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. "De lokale bevolking weet nu wat de race is, dus ze weten nu waar ze een kaartje voor kopen. Nu willen ze er gewoon heen," aldus Rahimov.

Bestel alvast je Formule 1-kaarten voor de GP van Belgiė 2017 op Spa-Francorchamps

Start F1 GP Spa Francorchamps


Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met beslissen, want de mooie plaatsen worden alweer snel geboekt! Kijk HIER vrijblijvend voor alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS