Formule 1

Toto Wolff geeft de schuld aan Michael Schumacher en Sebastian Vettel

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2016 09:12

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft Michael Schumacher en Sebastian Vettel de schuld van het in elkaar klappen van de Duitse Grand Prix. De Formule 1-race werd in 2015 geannuleerd en ook voor het aankomende jaar is de wedstrijd op de Nürburgring geschrapt. In 2018 wordt er wederom, zoals dit jaar, gereden op Hockenheim, maar dat is ook het laatste jaar van het contract. Volgens de Oostenrijker is het de schuld van de dominantie van het tweetal, waardoor de interesse voor de Formule 1 in Duitsland is afgelopen en de race in de rode cijfers verkeerd.


“Ik weet niet waarom er minder interesse is in de sport, maar ik heb de theorie dat het een kater is van de jaren van dominantie door Sebastian en Michael en de Duitsers die alles wonnen”, zo verklaarde Wolff aan Crash.net. “Nu zijn er andere sporten zoals voetbal waar een grote interesse in is, maar dat kan veranderen wanneer verschillende coureurs het kampioenschap winnen. Het hebben van een Duitse Grand Pirx is een deel van de historie en vooral voor ons als Mercedes met onze fabriek dichtbij en de vele fans in Duitsland is het belangrijk om te racen in Duitsland.”

“Een aantal jaren geleden toen de race niet plaatsvond, hebben we aangeboden om zowel financieel en op het gebied van marketing te ondersteunen, maar het werd niet aangenomen. Het is voor volgend seizoen niet zo ver gekomen, maar het is nog in handen van de commerciële rechtenhouder.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS