Formule 1

De zwarte kanten van Michael Schumacher: "Michael had één zwak punt, hij was zo.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2016 01:08

Voormalig Ferrari-teammanager en ex-teambaas Ross Brawn en Michael Schumacher wonnen samen zeven wereldtitels in de Formule 1. De Brit heeft nu het boek ‘Lessen in strategie van de Formule 1’. Het boek gaat over de zwarte kanten van de Duitser. “Michael had één zwak punt. Hij was zo ambitieus dat hij dingen niet zo dag, zoals anderen dat deden”, schrijft Ross Brawn in zijn boek. Daarbij haalt de Brit het incident met Jacques Villeneuve aan tijdens de seizoen finale in Jerez, waar de Duitser als straf de vice-wereldtitel werd ontnomen.


“Michael kwam de box in een schreeuwde als een gek: ‘Villeneuve heeft me uit de race getrapt’. Hij keek naar de herhaling, werd wit en besefte wat hij daar gedaan had”, vertelt Brawn in zijn boek. Ook over zijn legendarische actie tijdens de kwalificatie in Monaco, 2006 heeft de voormalig teammanager geschreven. Michael Schumacher parkeerde zijn Ferrari toen in Rascasse.

“Iedereen wist dat Michael niet de netste bestuurder was en niet erg eerlijk, zelfs oneerlijk”, schrijft Brawn. De Duitser had dat weekend de snelste auto, ‘Maar hij was bang dat hij deze niet in de race kon gebruiken als iemand hem van pole position ging drukken. Zijn gedrag was bijna onmogelijk te verdedigen.” In zijn boek spreekt de Brit van een instinctieve manoeuvre, maar spreekt zichzelf overigens ook niet vrij.

“Ik was wat betreft mijn deel niet in staat om hem de kalmte te geven. In dat opzicht was hij paranoïde”, zo heeft Brawn in zijn boek opgetekend.

Michael Schumacher houdt het niet droog: in tranen op Monza


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS