Formule 1

Teveel downforce en nog geen optimale setting voor Red Bull: “Een beter compromis vinden”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2017 20:32

SUZUKA – Daniel Ricciardo kon, na de vrije training van vandaag, aan zijn team Red Bull Racing teruggeven dat de setting van de RB13 nog niet optimaal is voor de aankomende Grand Prix van Japan. Terwijl uit de mond van Max Verstappen positievere geluiden klonken, verklaarde Ricciardo dat er nog werk aan de winkel was.

Red Bull Racing Daniel Ricciardo Formule 1 Japan Suzuka

“We verloren tijd op de rechte stukken”, aldus de Australiër. “En ik denk niet dat de motor de oorzaak daarvan is. Het leek alsof we meer downforce hadden, dus we moeten kijken naar de beste set-up voor onze auto of dat we een betere compromis kunnen vinden tussen de bochten en de lange rechten stukken.”

Tevens ziet Ricciardo graag een verandering in het reglement volgend jaar. “Deze vrijdag kregen we een extra set intermediates, maar geen extra set full wets. Dat is de reden waarom wij geen tijd hebben neergezet in de tweede vrije training.”

In de tweede vrije training op het circuit van Suzuka noteerden slechts vijf coureurs een tijd. Ricciardo: “Het is goed dat een aantal auto’s is gaan rijden, maar ik denk dat iedereen naar buiten zou gaan in trainingen als deze, als we een extra set full wets tot onze beschikking hebben.” /Door Jessica Ratering

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS