Formule 1

Max Verstappen denkt dat Mercedes te pakken is: "Red Bull kan sterk zijn in nat of droog" in Suzuka

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2017 16:18

SUZUKA - Max Verstappen is ervan overtuigd dat Red Bull het tempo zal hebben om vooraan te vechten tijdens de Grand Prix van Japan zondag, ongeacht de weersomstandigheden. De eerste vrije training van vrijdag vond plaats op een droge baan, waarbij de eerste Mercedes-, Ferrari- en Red Bull-auto's met minder dan vier tienden van een seconde van elkaar vandaan zaten.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


Later op de dag werd VT2 gehalveerd, temidden van hevige regen. Op zaterdagochtend worden meer regen verwacht, die mogelijk lang genoeg blijft duren om de kwalificatie te beïnvloeden. Maar wat er ook gebeurt, Verstappen gaat ervan uit dat hij en Red Bull in staat zullen zijn om te concurreren voor opnieuw een sterk resultaat na Verstappens overwinning tijdens de Grand Prix van Maleisië van vorig weekend.

"Zelfs op een droge baan kunnen we een goed resultaat hebben, maar in natte omstandigheden zouden we zeker een goed resultaat moeten kunnen behalen", aldus Verstappen na de eerste vrije training.

"Het was een positieve dag... misschien kon ik tijdens de korte run niet echt [het tempo] laten zien vanwege de rode vlag na de crash van Sainz, maar de lange runs leken vrij positief. Misschien zitten we op dit moment nog een beetje achter Mercedes, maar misschien gaat de temperatuur van het circuit op zondag behoorlijk omhoog, wat ons zou moeten helpen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS