Formule 1

Stoffel Vandoorne wil niets weten van een vergelijking met Hamilton en Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2017 11:30

Stoffel Vandoorne wil zich niet vergelijken met Lewis Hamilton. De drievoudig wereldkampioen Formule 1 debuteerde in 2007 voor McLaren en pakte in zijn rookiejaar bijna de wereldtitel. Vandoorne start tien jaar later voor het team uit Woking en heeft dezelfde teamgenoot als de Brit toentertijd: Fernando Alonso. De relatie tussen de twee coureurs in 2007 bereikte in dat jaar het vriespunt, dat is niet wat onze Zuiderbuur wil. Ook van de vergelijking met Max Verstappen wil de snele Belg niets weten.

Stoffel Vandoorne McLaren F1

“Ik wil geen Hamilton zijn”, vertelde de Belg aan La Gazzetta dello Sport. “Ik wil Vandoorne zijn en ik wil het maximale geven.” De coureur heeft een goed trackrecord in de voorgaande klassen en verwacht niet dat Alonso hem komend jaar gaat helpen.

“Ik verwacht niets van de relatie tussen Fernando en mijzelf”, legde Vandoorne uit. “Ik kreeg geen exact advies van Fernando en Button tot nu toe, maar ik was altijd dichtbij ze op het circuit om te kijken en proberen te leren. Maar ik heb mijn eigen stijl.” Ook van een vergelijking met Max Verstappen, die een komeetachtige carričre in de Formule 1 heeft, veegt de Belgische coureur van tafel.

“Max en ik kwamen via erg verschillende paden in de Formule 1”, vertelde de Belg. “Ik startte wat laat met racen, had niet veel geld en wist niet welke categorieën ik moest doen. Max deed alles veel sneller. Ik mis ervaring in de Grands Prix, maar ik ben meer dan klaar.”



Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS