Formule 1

Stoffel Vandoorne maakt zich op voor seizoen met de grote Fernando Alonso

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2016 02:09

Stoffel Vandoorne werd tijdens de Grand Prix van Italië aangekondigd als de vervanger van Jenson Button bij McLaren-Honda. Daarmee rijdt de jonge Belg na zijn debuut in de Formule 1 in Bahrein eerder dit jaar, in 2017 een volledig seizoen in de hoogste klasse van de autosport. De Belgische coureur denkt dat hij volledig klaar is om aankomend seizoen het gevecht met de grote Fernando Alonso aan te gaan.


“Het zijn grote schoenen om te vullen. In Jenson’s stoeltje stappen is niet makkelijk voor een jonge coureur, maar ik ben helemaal klaar voor de uitdaging. Ik ben dit jaar in een reservepositie geweest en ik heb ze gevolgd op de baan. Ik heb veel geleerd over hoe ze het team helpen met de ontwikkeling en alledrie hebben we het team vooruit gepusht om meer succesvol te zijn”, aldus Stoffel Vandoorne tegen Crash.net.

"Ze zijn allebei wereldkampioen en wanneer je naar de Formule 1 wilt, moet je het opnemen tegen de besten. Ik kijk uit naar deze uitdaging. Ik heb hiervoor in verschillende klassen voor de Formule 1 geracet en ik was in staat om kampioenschappen te winnen, dus ik kijk er naar uit om in Melbourne op de grid te staan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS