Formule 1

Stoffel Vandoorne krijgt van McLaren in Brazilië update: "Veel meer mogelijkheden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2017 21:35 • Print artikel

SAO PAULO - Het raceweekeinde van Stoffel Vandoorne heeft een impuls gekregen doordat hij de Grand Prix van Brazilië zal rijden met een verbeterde voorvleugel op zijn MCL32. Zijn teamgenoot Fernando Alonso mocht het vernieuwde onderdeel eerst gebruiken, maar nu heeft de Belg het ook op zijn auto gekregen.

Stoffel Vandoorne McLaren Grand Prix Brazilië


"Ik denk dat het me veel zal helpen om meer uit ons pakket te halen", zei Vandoorne. "Het is zeker een goede stap voorwaarts. Ik denk dat we dat ook met de resultaten van Fernando hebben gezien; alles presteert zo goed als verwacht."

"Ook de richting die we met de upgrades zijn ingeslagen, is zeer bemoedigend voor toekomstige ontwikkelingen, omdat het veel meer mogelijkheden biedt dan wat we nu hebben. Onze auto heeft het behoorlijk goed gedaan. We kennen onze sterke punten, we kennen onze zwakheden en er zijn nog enkele gebieden waarop we verbetering nodig hebben. Maar het concept dat we nu ontwikkelen, biedt veel mogelijkheden om het te verbeteren. We moeten hier ook in de bochten sterk zijn. Er is geen enkele reden waarom we niet concurrerend zouden zijn."

Vandoorne hoopt ook dat hij eindelijk in staat zal zijn om op een meer gelijkmatig niveau te kunnen strijden tijdens de kwalificatie, in plaats van zich te beperken door nog meer motorstraffen te krijgen en de auto te sparen voor de race van zondag.

"Tijdens de laatste paar races zijn we niet echt in staat geweest om ons goed te kwalificeren omdat we ons op de race voorbereidden of motorstraffen hadden. Als alles goed gaat, hebben we daar dit weekend niet mee te maken. We zullen zien waar we uiteindelijk uitkomen. Hopelijk zitten we dicht bij Force India en Renault. Die teams hebben ook vooruitgang geboekt, dus het zal een zeer intense strijd met hen worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS