Formule 1

Stoffel Vandoorne heeft genoeg om voor te gaan op Interlagos: "Onder de knie krijgen van alweer een nieuw circuit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 10:41 • Print artikel

Stoffel Vandoorne staat aan het einde van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Het voorlaatste circuit is Interlagos. Een van de meest iconische circuits op de kalender en daar kijkt de Belg naar uit.

Stoffel Vandoorne


“Ik kijk uit naar het in Brazilië onder de knie krijgen van alweer een nieuw circuit”, zegt de McLaren-coureur tegen F1i. “Vooral een baan die onder de fans en de andere coureurs als een legendarische wordt gezien. Interlagos is een plek waar kampioenschappen gewonnen en verloren zijn. Klassieke races hebben er plaats gevonden, met grote namen als Senna en Prost met het winnen van de F1s meest bekende races.” McLaren heeft 12 overwinningen behaald in Brazilië en de laatste dateert alweer van 2012. Vandoorne wil graag een legendarisch moment aan de geschiedenis van het merk toevoegen, ook al is de kans op een overwinning klein.

“Kwalificatie in Interlagos is altijd belangrijk, omdat je hier nooit weet wat er kan gebeuren in de race”, aldus de 25-jarige Vandoorne. “Het is belangrijk om buiten de problemen te blijven en een nette race te hebben. Dan kunnen we zien wat we van daaruit kunnen doen. Er is van alles om voor te spelen. Zoals elk circuit waar we racen stop ik er veel voorbereiding in met mijn engineers in de simulator. Tegen de tijd dat we de baan op vrijdagmorgen op gaan, voel ik me compleet klaar om het aan te pakken en al comfortabel met de layout en de setup die het circuit vraagt.”Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS