Formule 1

Stoelendans in de Formule 1: "We zullen zien wat Red Bull beslist, maar als ze blijven denk ik dat..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 juni 2017 10:07

Als Scuderia Toro Rosso de coureurs Carlos Sainz en Daniil Kvyat voor seizoen 2018 kan behouden is men meer dan tevreden geeft teambaas Franz Tost aan. Sainz is bezig aan alweer zijn derde seizoen bij het team uit Faenza, Kvyat keerde terug bij Toro Rosso nadat hij werd vervangen door Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Formule 1 2017 Scuderia Toro Rosso


Na een sterk seizoen 2016 en indrukwekkende start in 2017 heeft Sainz al aangegeven dat hij graag promotie wil naar een topteam. De Spanjaard weet niet wat hij "nog meer kan doen", om te bewijzen dat de tijd rijp is voor een promotie naar Red Bull of elders. Echter de coureurs bij Red Bull, Daniel Ricciardo en Verstappen, staan nog ferm onder contract bij de energiedrank fabrikant tot in 2018. Daarmee lijken de kansen voor Sainz beperkt.

Tost geeft toe dat de beslissing uiteindelijk ligt bij Red Bull, maar hij benadrukt wel dat hij blij zou zijn als hij voor het komende seizoen dezelfde line-up kan behouden. Ondanks dat Toro Rosso, wat gezien wordt als een opleidingsteam, geen nieuwe coureurs aantrekt. "De beslissing is aan Red Bull", zei Tost tegen Autosport.com. "Maar als Sainz en Kvyat bij ons blijven zou dat fantastisch zijn. Er zijn niet zoveel teams die zoveel beter zijn dan ons. Ze zijn nog jong en we helpen ze nog steeds met ontwikkelen. Ze zijn 22 en 23 jaar oud. Het is niet een leeftijd waarop je kunt zeggen dat je bij de oude garde hoort. We zullen zien wat Red Bull beslist, maar als ze blijven denk ik dat het hele team er meer dan tevreden mee is".

Tost geeft ook aan dat hij ervan geniet als Toro Rosso F1-coureurs promotie maken naar Red Bull. Het is een van de redenen dat zijn team bestaat. "Het is een van de doelen van Toro Rosso, om de jonge Red Bull coureurs voor te bereiden", legt Tost uit. "Dat is wat we leuk vinden om te doen, daarom zijn we blij als ze een goede plaats krijgen bij Red Bull Racing. Het betekent dat wij ons werk goed hebben gedaan, dat de coureurs er klaar voor zijn en klaar zijn om te winnen. En dat is wat we graag willen zien".

Red Bull heeft ook nog GP2-kampioen Pierre Gasly die graag een plaatsje in de Formule 1 wil. Op het moment racet de Fransman in de Japanse Super Formula klasse. De Oostenrijker benadrukt dat er tot na de zomer nog geen beslissing wordt genomen over de line-up bij Toro Rosso. Tost is er duidelijk in: "Zoals ik al eerder zei het ligt aan de beslissing van Red Bull die pas in september of oktober of daaromtrent gemaakt zal worden".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS