Formule 1

Max Verstappen moet cockpit-commentaar temperen: "Alles wordt uitgezonden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 4 juni 2017 17:55

Dat Red Bull Racing coureur Max Verstappen niet blij was met de beslissing van het team om hem zo vroeg binnen te halen voor een pitstop die resulteerde in een mislukte undercut, stak hij niet onder stoelen of banken. Uit pure frustratie slingerde de Limburger de nodige krachttermen over de boordradio richting zijn team om aan te geven wat voor "F*****, ramp" het was. Nu wordt er over het algemeen wel een en ander weggepiept tijdens dit soort uitspattingen, echter deze keer lieten de krachttermen van Verstappen over de boordradio weinig te wensen over. Damon Hill vindt dat Verstappen er wel zijn koppie bij moet houden en dat dit in anno 2017 niet meer kan.

Formule 1 2017 Max Verstappen


De wereldkampioen uit 1996 is erg onder de indruk van de rijderskwaliteiten van Verstappen, echter de manier hoe hij zijn frustratie uitte tijdens de race in Monaco vindt de Brit niet kunnen. "Iedere coureur moet zich realiseren dat tegenwoordig bijna al het radioverkeer live op televisie wordt uitgezonden. Je moet een beetje op je woorden letten. Max ging in Monaco te ver. Hij moet er rekening mee houden dat er ook jonge kijkers zijn en die horen dit soort dingen ook."

Verstappen die direct na de race een onderhoud had met Red Bull teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko was op zijn hoede in het eerste daarop volgende interview. Duidelijk was te merken hoe zorgvuldig de Limburger zijn woorden koos bij het beantwoorden van de vragen. Maar hij had zichtbaar moeite zijn opgekropte woede te verbergen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS