Formule 1

Sky F1: "Verfrissend dat Max Verstappen opduikt en de hele wereld op zijn kop zet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 11:34 • Print artikel

Ondanks dat er veel kritiek op de Formule 1 is en er om veranderingen wordt geroepen, denkt voormalig F1-coureur en huidig Sky F1-reporter Johnny Herbert dat de klasse nog steeds veel te bieden heeft om opgewonden van te raken, zoals bijvoorbeeld Max Verstappen. Vele criticasters zijn de mening toegedaan dat de aantrekkingskracht van de hoogste klasse van de autosport in de afgelopen jaren is verdwenen met de komst van de hybride motoren en de dominantie van Mercedes. Daar denkt de Brit dus anders over. Ook het feit dat Max Verstappen de Formule 1 op zijn kop zet, doet Herbert goed.

Max Verstappen racexpress.nl

“We hebben nog steeds de heldhaftige kwalificatieronde”, reageert de oud-teamgenoot van Michael Schumacher. “Het is een iets andere 'gereedschapskist' wanneer je de race ingaat. Maar wat is het verfrissend geweest na alle discussies, is dat Max Verstappen opduikt en de hele wereld op zijn kop zet. Je bent nog steeds in staat om te stoeien met de auto en het beste eruit te halen. Dat is wat het opwindend maakt.” Toch denkt Herbert dat er wel wat kan veranderen op corporate gebied en politieke correctheid waarmee de coureur in de greep worden gehouden.

“Het corporate element is anders, ja”, zegt Herbert. “Dat is iets wat over de jaren een erg belangrijk deel is geworden. Ik begrijp het punt van Mercedes volledig, omdat ze een merk en technologie promoten, dat ze willen overbrengen naar de straatauto’s. Maar de pure essentie is exact hetzelfde. We zien nog steeds deze speciale zeldzame coureurs actief worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS