Formule 1

Sergey Sirotkin had een lastige periode bij Renault: "Wanneer je je realiseert..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2018 08:30 • Print artikel

Sergey Sirotkin debuteert in Australië voor het Formule 1-team van Williams. Het contract bij het team uit Grove kwam tot stand nadat hij bij Renault weggestuurd werd. De Rus zag het stoeltje bij het Franse team naar Carlos Sainz gaan. Het was het einde van een lastige periode in zijn carričre, zo geeft hij nu eerlijk toe.

Formule 1 2018 Williams


"Bij Sauber was er geen echte focus op een F1-stoeltje, het kwam snel en om eerlijk te zijn, verdween het," zei Sirotkin tegen Crash.net. "Ik had mijn carričre nog in de World Series en GP2, en oké, het was een mooie kans. Maar uiteindelijk was het niet waar ik mijn hele leven op stortte. Ik was nog aan het racen, winnen van races, het halen van mijn eigen doelen en dat was wat ik probeerde te blijven doen."

"Het was vorig jaar met Renault lastiger, omdat dit het eerste seizoen was dat ik niet racete. Toen was ik volledig toegewijd aan het team en werkte ik hard voor hen. Op een gegeven moment, wanneer je je realiseert dat het niet op de manier gaat zoals je wilt, het zeker niet het beste gevoel is. Ik reisde nog steeds, deed nog steeds veel werk, maar ik zat niet zoveel achter het stuur, dus krijg je dat tevreden gevoel niet terug."

"Het is niet het gemakkelijkste gevoel en het is een periode die veel lastiger eindigde dan ik me kon voorstellen. Maar ik heb er veel van geleerd, ik heb het gemaximaliseerd en ik moet ze ook danken voor het maken van de coureur die ik nu ben en me gebracht hebben waar ik nu sta."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS