Formule 1

OFFICIEEL: Sergey Sirotkin nieuwe coureur Williams; Robert Kubica als ontwikkelingscoureur

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2018 13:47 • Print artikel

Williams heeft haar nieuwe coureur aangekondigd voor 2018. Sergey Sirotkin neemt naast Lance Stroll plaats bij het Formule 1-team van Williams. Daarmee is de keuze dus niet gevallen op Robert Kubica. De Pool blijft wel aan het team verbonden, maar dan in de rol van test- en ontwikkelingscoureur.

Sergey Sirotkin

“Het is enorm veel werk geweest om te komen waar ik nu sta”, zei de 22-jarige coureur over zijn aanstelling. “Ik ben echt blij en ben veel dank verschuldigd aan iedereen die hierbij betrokken is. Dit is het resultaat van onze gecombineerde inspanning die mij geholpen heeft om mijn droom te verwezenlijken en het team kan op mij vertrouwen dat ik mijn best ga doen.” Sirotkin heeft zijn droom kunnen realiseren door de ondersteuning van de Russische miljardair Boris Rotenberg. Volgens assistent-teambaas Claire Williams heeft het team de tijd genomen om alle opties te overwegen, maar heeft het het volle vertrouwen dat het nieuwe rijdersduo goed gaat functioneren.

“De Williams-filosofie is altijd geweest om jong talent te promoveren en te ontwikkelen en Sergey past precies in dat ethos”, zei de Britse. “Lance heeft een recordbrekend debuutseizoen gehad en nu - met een jaar ervaring in zijn pakket - is hij in staat om in 2018 echt van de grond te komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS