Formule 1

Sebastian Vettel: "P2 in kampioenschap verliezen zou nog een mislukking zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 11:20 • Print artikel

SAO PAULO - Sebastian Vettel heeft een extra motivatie om Valtteri Bottas te verslaan in de strijd om de overwinning tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Duitser van Ferrari wil koste wat kost de tweede plaats in het rijderskampioenschap behouden en die niet verliezen aan de Fin van Mercedes. Mocht dat gebeuren, dan zou hij dat als een tweede mislukking voor zichzelf en Ferrari zien nu het niet is gelukt de titel te winnen. Die ging tijdens de Grand Prix van Mexico naar Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Brazilië


"Het is duidelijk dat het doel moet zijn het kampioenschap te winnen. Dat is niet gelukt, dus het maximaal haalbare is nu eindigen als", zei Vettel. "Dat is wat we proberen te doen. Als dat niet lukt, dan hebben we gefaald. En we hebben dit jaar al een keer gefaald. Ik wil niet opnieuw falen. De motivatie is behoorlijk groot, ik moet ervoor zorgen dat ik morgen vooraan blijf en Valtteri versla en daarna opnieuw in Abu Dhabi."

Hoewel hij waarschijnlijk één Mercedes minder zal hebben om tegen te strijden - Lewis Hamilton start na zijn crash in de kwalificatie vanuit de pitstraat - weigert Vettel om de uitdaging voor Bottas te eindigen te bagatelliseren. "Ik denk dat Hamiltons pit-lane-start geen verschil maakt en Valtteri staat verdiend op poleposition. Het was te moeilijk om hem te verslaan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het juiste tempo hebben, vooral in de long runs. Ik denk dat het min of meer een verrassing was dat we in de kwalificatie nog zo dichtbij zijn gekomen."

"We zullen zien wat er gebeurt, racen op Interlagos is altijd bijzonder. Er is altijd iets dat tijdens de race gebeurt. Als we uit de problemen blijven, kunnen we een goede race hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS