Formule 1

Ruzie tussen Carlos Sainz en Danill Kvyat 'Once upon a time': "Tijd om verder te gaan

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 augustus 2017 06:19 • Print artikel

Carlos Sainz en Daniil Kvyat zijn weer maatjes na het Silverstone incident. De teamgenoten van Scuderia Toro Rosso zaten elkaar flink in de haren na de Britse Grand Prix, Daniil Kvyat tikte Carlos Sainz van de baan tijdens de eerste ronde van de race waardoor de Rus erg dicht bij een diskwalificatie kwam voor één race. Na de schermutseling op Silverstone laat Sainz weten dat het duo het heeft uitgepraat en alles weer oké is tussen de twee coureurs.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


"Na een week of twee kun je de bladzijde omslaan en er niet meer aan denken", zei de Spanjaard op de officiële Formule 1-website. "We zijn beiden volwassen genoeg om de de bladzijde om te slaan. We kennen elkaar erg goed en dat al een aantal jaar. We hebben soortgelijke situaties gehad in lagere klassen. Tijd om verder te gaan. Het team doet zijn werk door ons te vertellen dat het er niet blij mee is, en het wil er zeker van zijn dat dit niet meer gebeurt."

Het hele weekeinde in Silverstone was volgens Sainz een regelrechte ramp. Hij hoopt dat het een 'eenmalig incident' was. Het begon al met problemen tijdens de kwalificatie", zei Sainz, "Ik wilde alles geven in de race. Uitvallen in de eerste ronde door iets wat buiten je macht ligt, is zeker niet hoe je een raceweekend wilt eindigen. Het is een situatie die je een keer in je leven meemaakt. Het gebeurde in Silverstone en ik hoop dat het die 'ene' keer was".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS