Formule 1

Waarom liet Carlos Sainz het zover oplopen?: "Dat was van mijn kant een gecalculeerd risico!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2017 06:19 • Print artikel

Carlos Sainz is bezig aan zijn derde jaar bij Toro Rosso en zette daarom druk op het management van Red Bull, eerder dit seizoen. De Formule 1-coureur wil graag naar Red Bull Racing, maar ziet dat de stoeltjes bij de hoofdmacht van de energiedrankengigant stevig in handen zijn van Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Vervolgens werden all trucjes tevoorschijn getoond. Ook flirtte kamp Sainz openlijk met andere teams. In de media haalde de Spanjaard al hard uit en dat werd hem bij Red Bull niet in dank afgenomen.

Formule 1 2-017 Carlos Sainz


“Ha, dat was van mijn kant een gecalculeerd risico!”, zegt de coureur nu over zijn aanvallen op Red Bull in de media tegen de officiële website van de Formule 1. “Misschien had ik andere woorden kunnen gebruiken. Het is niet iets waarvan ik geniet, om Helmut Marko en Christian Horner tegenover mij te zien, maar soms gebeurt dat in een Formule 1-carrière. Het is voorbij, dus slaan we de bladzijde om.” Aan het begin van het seizoen gingen de geruchten dat Sainz mogelijk naar Renault zou gaan, maar Red Bull stak daar een stokje voor. De Spanjaard zegt zich nu echter alleen te richten op het team uit Milton Keynes.

“Nou, het is mijn enige doel om in de toekomst een Red Bull-coureur te worden”, zegt Sainz. “Dat is wat ik wil. En dat is wat ik honderden keren hiervoor heb gezegd. En als een antwoord gegeven in de hitte van de strijd uit zijn verband wordt gehaald, dan is dat de ‘moderne tijd’!”Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check de info.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS