Formule 1

Robert Doornbos met Porsche terug op het raceasfalt

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 augustus 2013 19:20

Gedurende de Historic Grand Prix Zandvoort komen naast de veelal zeer bijzondere raceauto’s, ook diverse hoofdrolspelers in actie. Zo komt voormalig F1-coureur Robert Doornbos in actie met een Porsche bij de Historic Grand Prix Zandvoort, op 30 en 31 augustus en 1 september op Circuit Park Zandvoort.

Robert Doornbos was onder meer actief in de Formule 1, ChampCars en A1 Grand Prix. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort neemt hij deel aan de race van de Youngtimer Trophy, een raceklasse voor toerwagens en GT’s uit de periode 1966 - 1988. Doornbos bestuurt de Porsche 911 SC/RS waarmee teameigenaar Raymond Touroul en zijn teamgenoten in 1985 deelnamen aan de 24 uren van Le Mans.

Robert neemt het tijdens de race op tegen onder meer Adrian van Hooydonk, onze landgenoot die de designafdeling van de BMW Group leidt. Van Hooydonk komt in actie met een klassieke DTM BMW M3, ter beschikking gesteld door BMW Classic. De BMW-topdesigner komt op Circuit Park Zandvoort onder meer Harm Lagaay tegen, die ooit dezelfde functie als Van Hooydonk bij BMW vervulde. Hij werkte onder meer ook voor Porsche.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS