Formule 1

Ricciardo is zeker dat hij Hamilton kan verslaan: "Heb hem altijd al als teamgenoot willen hebben"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 december 2016 19:49

Red Bull Racing coureur Daniel Ricciardo zegt dat hij "absoluut" Lewis Hamilton kan verslaan in dezelfde auto als ze teamgenoten zouden zijn. Hamilton heeft is maar twee keer verslagen door een teamgenoot in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Door Jenson Button in 2012 en Nico Rosberg het afgelopen seizoen.



Ricciardo zegt dat hij zijn contract uitdient bij Red Bull, ondanks het vrije stoeltje bij Mercedes AMG Petronas Formula One. Als men hem vraagt of hij Hamilton kan verslaan in een gelijkwaardig gevecht zegt hij tegen het Australische The Age: "Absoluut!, de vraag wie ik graag als teamgenoot zou willen hebben en dergelijke, heb ik altijd beantwoord met Hamilton. Natuurlijk vind ik hem uitermate getalenteerd. Het zou een goed gevecht zijn. En ja, ik heb er vertrouwen in dat ik het kan."

Hamilton zelf heeft tijdens het FIA Prize Giving evenement nog gezegd dat hij Ricciardo als een gelijkwaardige coureur ziet en hoopt in 2017 meer tijd met hem te kunnen doorbrengen op sociaal vlak. De Australiėr zegt op zijn beurt dat ze goed overweg kunnen maar ver van elkaar afstaan: "Het is lastig, hij heeft nooit iets slechts over mij gezegd. Hij is altijd aardig tegen me, er zijn natuurlijk ook dagen die hij voor zichzelf houdt", aldus Ricciardo. "Soms kletsen we wat, en soms niet, dat is het. Maar dat is niet waarom we hier zijn, dus ik verwacht geen telefoontje van hem, en andersom. Hij is druk met zijn zaken, doet zijn ding."

Nog maar 1 dag! Kijk HIER vrijblijvend voor de info. Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking?



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS