Formule 1

Lewis Hamilton laat zijn tanden zien en komt met eisenpakket: "Al mijn engineers"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2016 15:55

Met het vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg lijkt de macht van Lewis Hamilton bij het Formule 1-team van Mercedes te zijn toegenomen. De Formule 1 staat aan de vooravond van een grote regelwijziging en de Zilverpijlen lijken zijn ervaring hard nodig te hebben. De voormalig wereldkampioen lijkt dan ook de koe direct bij de horens te vatten en duidelijk te vertellen dat men van het personeel aan zijn kant van de pitbox afblijft. Vorig jaar klaagde Hamilton aan het begin van het seizoen nog dat zes monteurs werden geruild tussen Rosberg en hem en dat lijkt de coureur nu dus te willen voorkomen.


“Ik spreek er volgend jaar met Toto over en ik zeg hem dat ik mijn jongens niet gewisseld wil hebben. Ik wil al mijn engineers houden. Al mijn mecaniciens”, aldus de Brit tegenover IOL. “Er is geen enkele persoon die moet vertrekken. Ik ben nu hun enige wereldkampioen, dus hopelijk respecteren ze dat en de toewijding die ik er volgend jaar in stop.”

Het statement van Hamilton komt, nu de wonden na de seizoensfinale in Abu Dhabi nog vers zijn. De Mercedes-coureur paste een vertragingstactiek toe zodat Sebastian Vettel en Max Verstappen dichterbij zijn teamgenoot konden komen. Deze actie betekende de laatste strohalm voor Hamilton om de wereldtitel uit het vuur te slepen. Lewis negeerde daarmee de teamorders om het tempo te verhogen.

Door teammanager Toto Wolff werd de strijdwijze van zijn coureur na de wedstrijd ‘anarchie’ genoemd en Wolff overwoog straffen. Deze straffen bleven na het vertrek van Rosberg uit en met de mantel der liefde bedekt. In een ander interview zei Hamilton dat hij zich niet gerespecteerd voelde en haalt nu wederom uit. Dit in tegenstelling tot wat de Brit en Oostenrijker eerder zeiden. Aan de keukentafel had het tweetal de situatie in Abu Dhabi besproken en toen zei de teammanager dat het een foute 'çall' was van de pitmuur om de snelheid te verhogen. Hamilton zei toen dat hij de motivatie had geaccepteerd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS