Formule 1

"Titelkansen voor Daniel Ricciardo nu veel groter... als Red Bull de wagen goed krijgt.."

Uitgegeven door Daan Daniels • 29 december 2016 06:20

Het pensioen van wereldkampioen Nico Rosberg geeft de titelkansen voor Daniel Ricciardo een flinke boost. Dat denkt tenminste Mark Webber, landgenoot van de Australische Red Bull-coureur. Webber denkt dat zijn opvolger bij Red Bull bij de beste coureurs hoort in de Formule 1. Max Verstappen en Daniel Ricciardo lieten elkaar naar grotere hoogten stijgen. Toch vindt Webber zijn landgenoot constanter.



“Daniel was wellicht de meest constante rijder van het veld dit jaar en hij is van absolute wereldklasse. Hij hoort bij de top drie”, zei Webber tegen de krant The Age. Velen verwachten dat Red Bull in 2017 sterk voor de dag gaat komen, gezien het feit dat het team en ontwerper Adrian Newey de nieuwe regels goed onder de knie willen krijgen. En Webber denkt dat een zwakker Mercedes de titelkansen voor Ricciardo alleen maar vergroot. “Ricciardo zit in een positie om komend jaar mee te strijden voor het kampioenschap, als Red Bull de wagen goed krijgt”, zei Webber. “Omdat Nico Rosberg eigenlijk niet te vervangen is in zo’n korte periode door Mercedes.”

“Rosberg en Hamilton maakten elkaar sterker, maar nu heeft Mercedes niet zo’n sterke line-up. Lewis is briljant en absoluut meedogenloos, maar dit zal de Formule 1-wereld door elkaar schudden.”

Vergeet hem niet! Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking en maak ook nog eens kans op een gratis MINI

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS