Formule 1

Renault wil in 2018 de beste F1-motor hebben: “We weten waar zij staan, het is reëel om..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 30 december 2016 11:15

Renault F1 mikt erop om in 2018 in de positie te zijn om de toonaangevende motoren in de Formule 1 te kunnen bestrijden, zegt Remi Taffin, hoofd motoren bij Renault. Het gelijknamige Renault F1 racet met de F1-krachtbronnen van Franse makelij alsmede Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo en Scuderia Toro Rosso met Carlos Sainz en Daniil Kvyat.



De Franse fabrikant boekte vooruitgang in 2016, wat Red Bull-coureur Daniel Ricciardo verleidde tot de suggestie dat hij vond dat de motor van gelijk niveau was als Ferrari. Taffin geeft toe dat het moeilijk zal zijn om het gat met de leidende Mercedes motor volgend jaar al te dichten. Maar Renault wil dit een jaar later wel doen.

“Ik denk niet dat we het gat deze winter dichten, maar het doel is om er heel dicht bij te zitten aan het einde van het seizoen want in 2018 willen we de strijd aan kunnen gaan met die jongens”, zei Taffin tegen het Britse Autosport.com.

“We weten ongeveer waar zij staan en wij zien dat we daar kunnen komen. Het is reëel om te zeggen dat 2018 het jaar is waarin we gelijk moeten komen."

Als prestaties van motoren zich meer gaan richten naar stabiele motorregels, gelooft Taffin dat de winst die fabrikanten kunnen boeken in de winter kleiner worden. “Het is nu een kwestie van tijd want volgend jaar is het jaar waarin we niet de laatste stap van vooruitgang gaan zien, maar de laatste stap die we überhaupt gaan zien.”

“We kunnen niet elke winter en door het seizoen heen een halve seconde winnen. Op een bepaald punt komen de prestaties samen vanwege de regelgeving. In 2017 moeten we zorgen dat de volgende stap die we volgend jaar maken de juiste is, waar we 99 procent zeker van zijn. We moeten er het beste van maken.”

Morgen is de trekking al! Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking?


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS