Formule 1

Renault geeft schoorvoetend toe dat het niet de juiste technologie had: "Was heel lastig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 december 2016 12:51

Volgens Technisch directeur Remi Taffin was de start van het Formule 1 seizoen 2015 "dodelijk" voor het Renault Sport Formula One Team. De Franse fabrikant maakte grote veranderingen aan hun krachtbron in de winter van 2014 -2015 om dichter bij de teams van Mercedes AMG Petronas Formula One en Scuderia Ferrari te komen, maar die pakten niet goed uit. De F1-renstal heeft zich in de eerste helft van 2016 hersteld en gaat nu de goede kant op.



Het team van Red Bull Racing had in de wintertests en eerste races van het 2015 seizoen te kampen met een slechte aandrijving. Taffin geeft toe dat het lang duurde voor Renault het probleem geïdentificeerd had.
Daarbij kwam het feit dat Renault hun toekomst in de F1 overwoog, terwijl de relatie met Red Bull verslechterde op het moment dat de prestatie en betrouwbaarheid van de krachtbron op een laag peil kwam.

"De start van 2015 was dodelijk voor ons", zei Taffin tegen het Briste Autosport.com. "We stopten overal mee, technisch en politiek was het moeilijk. We wisten niet of we een team gingen kopen of klanten hadden. Alles bij elkaar was het heel lastig voor iedereen."

In de tweede helft van 2015 ging het beter, sinds die periode heeft Renault een hoop veranderd, met als beloning twee overwinningen in 2016. Taffin geeft aan dat het bedrijf de juiste richting verloor toen het er niet goed uitzag: "We hebben nog steeds de juiste en goede mensen, het is een manier van organiseren", legde de Fransman uit. "Op een gegeven moment konden we niet de juiste technologie vinden, wat uiteindelijk wel lukte. Ik denk dat we een jaar verloren hebben."

Na hergroeperen en het herbouwen, voelt Taffin dat Renault in een betere posities is met het omgaan van eventuele problemen in de toekomst. "In sommige delen van de krachtbron hebben we een procedure om er zeker van te zijn dat alles wat we in de fabriek doen, er ook op de baan uitkomt. We hebben dit jaar een paar verrassingen gehad. Dat is normaal, gelukkig konden we er op reageren. Je moet niet alleen alles valideren, maar er ook klaar voor zijn en een oplossing hebben als het fout gaat of anders dan verwacht."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS