Formule 1

'Renault wijst Red Bull de deur: vanaf 2019 geen motoren meer'

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2017 07:56 • Print artikel

SINGAPORE - In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore draait alles om de scheiding tussen McLaren en Honda. Na drie jaren van misère door een onbetrouwbare en niet presterende krachtbron is de maat vol voor het Formule 1-team uit Woking en worden de Japanners de laan uitgestuurd. Vanaf 2018 lijkt het Britse team met Renault te gaan rijden. De wijziging van de motoren lijkt tot stand te zijn gekomen door een ruil met Toro Rosso. Het team uit Faenza gaat naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2018 met de Japanse aandrijving rijden. Er is nu echter een wending in het verhaal, zo blijkt in de Britse media.

Renault Grand Prix Singapore Red Bull Racing


Het Engelse Sportsmail meldt namelijk dat de Franse motorenfabrikant na de stroeve relatie van de afgelopen jaren het contract met Red Bull heeft opgezegd. Vanaf 2019 wil de fabrikant uit Viry geen motoren meer leveren. Het bericht is nog niet publiek gemaakt, maar moet voorafgaande aan de Grand Prix van Singapore bekendgemaakt gaan worden.

Daarmee is er ook direct onduidelijkheid over de toekomst van Red Bulls coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Immers, voor beide rijders ontstaat zo onzekerheid of zij in de komende jaren met het team uit Milton Keynes kunnen meevechten voor de wereldtitel. Tegelijkertijd gaat eveneens het gerucht dat een verlenging van het contract tussen McLaren en Fernando Alonso is vertraagd. Beide partijen hebben nog niet over alle onderdelen van het contract overeenstemming bereikt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS