Formule 1

Verlenging contract Alonso bij McLaren á 22 miljoen € per jaar wordt in Singapore aangekondigd

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2017 05:19 • Print artikel

De scheiding tussen McLaren en Honda is ingezet. Ondertussen hebben ook de onderhandelingen tussen het Formule 1-team uit Woking en Fernando Alonso plaatsgevonden. De nummer 1-coureur van het team gaat tijdens het weekend van de Grand Prix van Singapore aangekondigd worden.

Fernando Alonso

Daarmee lijkt McLaren een dubbele slag geslagen te hebben. Het Britse team is niet alleen van de slecht presterende onbetrouwbare Honda-motor af, maar heeft ook hun stercoureur voor een langere termijn te weten strikken, zo meldt Sportsmail. De Spanjaard heeft zich laten overtuigen om te blijven nadat McLaren aangaf over te stappen op de Renault-aandrijving. Door de niet-presterende Honda-motoren groeide de frustraties van de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso had al eerder aangegeven bij het team dat hij volgend jaar in een competitieve auto wil rijden, een sleutelpunt voor de coureur om door te gaan en zelfs in de Formule 1 te blijven. Met het vertrek van Honda en de komst van Renault bij McLaren, lijkt de toekomst van de coureur in de Formule 1 dus verzekerd te zijn. Het contract, zo gaan de geruchten, lijkt gelijk te blijven aan het bestaande pakket. De coureur gaat een salaris van rond de 22 miljoen euro per jaar verdienen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS