Formule 1

Geruchten over buy-out in de Formule 1: Red Bull naar Porsche, Toro Rosso naar Honda

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 07:21 • Print artikel

De geruchten dat Porsche serieus overweegt om Red Bull Racing waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo actief zijn, uit te kopen, om zodoende vanaf 2021 in de Formule 1 te stappen, worden sterker. Afgelopen juli kondigde het Duitse automerk aan dat men uit de LMP1 van het FIA World Endurance Championship stapte en vanaf 2019 in de Formule E gaan rijden. Daar lijkt voor Porsche mogelijk een komst naar de hoogste klasse van de autosport bij te komen. Dit is in tegenstelling tot hetgeen Porsche CFO Lutz Meschke tijdens de Grand Prix van Monza zei. De financieel directeur zei daar dat zijn merk slechts een komst als motorenleverancier overweegt. Lutz liet daarbij weten dat een V6 twin-turbo binnen het plaatje van het merk uit Weissach past.

Porsche naar de Formule 1?

“We moeten in de kosten snijden in de F1 en het is een goede manier om dit doel te bereiken”, zei de CFO nog in Monza. De huidige geruchten in de F1-paddock zeggen dus dat Porsche mogelijk kan investeren in een fabrieksteam, waarbij een buy-out van Red Bull wordt overwegen. Daarbij moet echter het huidige management in Milton Keynes blijven zitten. Dat betekent dat Christian Horner het team blijft aansturen en Adrian Newey de technische afdeling moet blijven aansturen en het schakelpunt tussen de Porsche sportafdeling in Weissach worden.

Een ander gerucht dat in de paddock rond gaat is, die rond Toro Rosso. De beslissing om samen te gaan werken met Honda vanaf 2019, komt deels voort uit een mogelijkheid voor Red Bull om het team uiteindelijk aan de Japanners te verkopen. Met het team uit Faenza kan Honda dat als volledig fabrieksteam terugkeren.

Met deze twee opties tot verkoop van de teams, kan Dietrich Mateschitz zich terugtrekken als teameigenaar uit de Formule 1, maar wel betrokken blijven als een sponsor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS