Formule 1

Red Bull-monteurs voltooien monsterklus bij Daniel Ricciardo, mede dankzij crew Max Verstappen: "Wonderbaarlijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 11:01 • Print artikel

SHANGHAI - Red Bull-teammanager Christian Horner had veel complimenten voor zijn monteurs omdat zij in een ultra-snelle tijd een nieuwe motor inbouwden in de RB14 van Daniel Ricciardo. Daardoor kon de Australiër op het laatste moment toch nog deelnemen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Ricciardo kwalificeerde zich uiteindelijk verdienstelijk als zesde.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix China


Na een mechnische fout in Bahrein, die het einde van zijn race betekende, kreeg Ricciardo nog meer motorellende toen zijn Renault motor tijdens de vrije training rook spuwde. De monteurs van Red Bull hadden iets meer dan twee uur de tijd om een nieuwe motor te installeren, een taak die nog moeilijker werd omdat Renault geen nieuwe motor had geleverd met alle onderdelen gemonteerd en klaar voor installatie.

Toch kon Ricciardo in Q1, met slechts een paar minuten resterend, terugkomen op de baan om zich te kwalificeren voor de race van zondag. "Wat ze vandaag voor elkaar hebben gekregen, is wonderbaarlijk. het was een monsterklus", zei Horner tegen Sky F1. "Als je ziet hoe Max' monteurs hielpen waar en wanneer ze maar konden... Dat s dat waar het bij een team om draait. Dat was voor ons het grootste resultaat van onze kwalificatie. Dat we daadwerkelijk erin zijn geslaagd mee te doen."

"Met de vijfde en zesde tijd waren we vrij dicht bij Mercedes. Ferrari heeft een enorme snelheid dit weekend. We beginnen de race op een andere band en strategisch gezien kan dat heel interessant zijn."

Ricciardo herhaalde Horners lof en was het team dankbaar. "Wat er vanochtend gebeurde was niet de fout van de monteurs", zei Ricciardo. "Maar ze hadden heel veel druk om de nieuwe motor op tijd in de auto te zetten. Dat hebben ze erg goed gedaan. Ik denk dat ze hun eigen record voor een motorvervanging al meerdere malen hadden gebroken en dat hebben ze vandaag weer gedaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS