Formule 1

Christian Horner moedeloos na motorproblemen Ricciardo: "Dat ik teleurgesteld ben is een understatement"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 05:28 • Print artikel

SHANGHAI - Bij Red Bull is er opnieuw alle reden tot zorgen over de betrouwbaarheid van de Renault-motor in de RB14. In de derde vrije training in de aanloop naar de Grand Prix van China moest Daniel Ricciardo zijn auto aan de kant zetten met een defecte krachtbron.

Christian Horner Red Bull Racing Grand Prix China


"Ik denk dat het gaat om een defecte turbo, dat is de analyse is op dit moment" zei teammanager Christian Horner. "Of ook de verbrandingsmotor daardoor beschadigd is, zal de tijd moeten uitwijzen. Het is de tweede race op rij dat we een motorprobleem hebben en we zijn pas bij de derde race drie. Dat ik teleurgesteld ben is een understatement."

Daniel Ricciardo wist dat de problemen een motorwissel betekent. "De jongens moeten de motor uit elkaar halen en gaan waarschijnlijk gewoon een nieuwe motor plaatsen. Het zal wel goed komen."

Met iets meer dan twee uur tussen terugkeer van Ricciardo's auto in de pitbox van het team en het begin van de kwalificatie, heeft Red Bull een race tegen de tijd om de motor op tijd te vervangen voor het begin van de kwalificatie. Horner: "We hebben de motor al vaak vervangen. De monteurs hebben het vaak geoefend. Ik heb met ze te doen, maar ze zullen op tijd klaar zijn voor de kwalificatie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS