Formule 1

Teambaas Christian Horner over Max Verstappen: "Hij is van mening dat hij niks fout heeft gedaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 06:53 • Print artikel

Red Bull-teammanager Christian Horner heeft zijn oordeel gegeven over de botsing van Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Bahrein. De twee coureurs raakten elkaar tijdens de eerste ronde, wat controverse tussen de twee Formule 1-sterren veroorzaakte.

Christian Horner Red Bull Racing Grand Prix Bahrein


Verstappen vocht vanuit de achterhoede van de grid tot aan de staart van de Mercedes van Hamilton, maar die raakte de linkerachterkant van de Red Bull van Verstappen, waardoor de RB14 van de Nederlander een lekke band kreeg. Verstappen gebruikte zijn overgebleven drie wielen om naar de pits te komen, maar toen hij terug op de baan kwam, had hij een ronde achterstand op de rest van het veld. Even later viel hij uit met elektronische problemen.

Hamilton noemde zijn rivaal een 'lul' na de race, maar Horner steunde zijn jonge coureur door te zeggen dat hij druk op Hamilton moet blijven uitoefenen. "De snelheid van Max toonde aan dat het potentieel er echt was", zei de Brit. "Max had een fantastische eerste ronde, zoals meestal bij hem. Hij slaagde er toen in om naast Lewis te komen. Aan het begin van de tweede ronde had hij een goede exit richting het rechte stuk en vervolgens had hij een goede slipstream. Hij dook naar de binnenkant, moest daar ook met Fernando Alonso zien af te rekenen, reed door de bocht, maar raakte helaas Hamilton in de exit van bocht 1. Dat resulteerde in een lekke band." Toch had Horner nog een kleine boodschap voor Verstappen. “Dit weekend hebben we een foutloos weekend nodig. Een paar sessies, kwalificatie en de race om gewoon te kijken wat de potentie van de auto is, zei Horner. Overigens verandert Verstappen niets aan zijn rijstijl zo gaf hij gisteren aan. De teambaas van Red Bull Racing bevestigt dat. “Hij heeft zoveel zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. Hij is van mening dat hij niks fout heeft gedaan en zou het in Bahrein de volgende keer op dezelfde manier weer doen.”

Ook Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo viel uit. Hij kreeg te maken met een storing in de versnellingsbak. Maar Horner zwoor dat zijn team terug zal komen en de uitdaging zal aangaan met de huidige kampioenschapleider Ferrari. "We konden het hele weekend zien dat ons tempo goed was en het was sterker in de race dan in de kwalificatie. Daniel merkte op dat hij in de twee ronden die hij kon doen, zelfs in staat was om vrij eenvoudig dicht bij Kimi Räikkönen te komen. Het was een frustrerende race voor ons omdat we weer een zeer competitieve race auto hadden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS