Formule 1

Red Bull-engineers maken zich geen zorgen en vrezen ongeluksnummer 13 niet: "Het is bijgeloof"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 februari 2017 11:20

Met het nieuwe seizoen in aantocht voor de Formule 1 denken de engineers van Red Bull Racing dat dankzij de nieuwe regels het inhalen makkelijker wordt. Adrian Newey en de zijnen hebben hard gewerkt aan de RB13 die 26 februari vol trots zal worden gepresenteerd. Dit gebeurt online.

Formule 1 2017 Red Bull Racing

Natuurlijk weten we niets tot aan Melbourne, ondertussen blijven de meningen, of de nieuwe regels het racen verbeteren, verschillen. Red Bull's top engineers zijn er duidelijk eenzijdig in, inhalen zal makkelijker zijn. "De auto ziet er in 2017 zeker meer agressief uit," zei Newey. "Het is breder en ziet er meer uit als een 'muscle car' door de bredere banden. Hoofd aerodynamica Dan Fallows legt uit waarom het makkelijker inhalen is met de nieuwe regels: "Door meer downforce te produceren hebben de auto's meer effect van de drag. Auto's kunnen hierdoor dichter achter elkaar rijden en de slipstream gebruiken, inhalen kan hierdoor dus makkelijker worden."

"Renault Sport heeft weer goed werk geleverd in de winter. Daardoor verwachten wij het gat nog meer te kunnen dichten met onze twee grootste rivalen," geeft Newey aan.

Of er niet enige twijfels waren om de bolide de naam RB13 te geven worden de volgende antwoorden gegeven. "Bijgeloof is geen onderdeel van de F1," zegt Pierre Wache hoofd-engineer. "Het is een technische racecategorie. Het zou geen kwestie van geluk mogen zijn. Ik denk ook niet dat dit het geval is. Als je de snelste auto en een erg snelle coureur hebt dan win je normaliter de race." Auto engineer Paul Monaghan grijnst: "Ik maak me geen zorgen om RB13. Het doel is om beide titels terug in ons bezit te krijgen tegen het einde van het jaar."

"Nummer 13 is geen geluk, het is bijgeloof," zegt Newey. "En ik ben niet bijgelovig. De eerste auto waar ik verantwoordelijk voor was bij McLaren was de MP4-13, en die won beide kampioenschappen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS