Formule 1

Handen van Max Verstappen jeuken: "De auto is wat zwaarder, maar..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 februari 2017 19:02 • Print artikel

Net als Max Verstappen is iedere coureur zich aan het voorbereiden op aanstaande Formule 1 seizoen 2017. Een seizoen waarvan men zegt dat het meer fysiek verwacht van de coureurs dan ooit daarvoor. Max Verstappen is ook druk bezig met zijn training, en is klaar voor de uitdaging. In feite staat hij te popelen om te beginnen aan een nieuw seizoen.

Formule 1 2017 Max Verstappen

In een interview met de jonge Nederlander op de officiŽle website van Red Bull Racing geeft hij antwoord op allerlei vragen over het nieuwe F1 seizoen. Het winterseizoen nadert het einde, met grote veranderingen in het verschiet. Hoe hard jeuken de handen van Verstappen om de nieuwe RB13 in handen te krijgen? "Ik ben blij terug te zijn. Ik ben sinds het begin van het jaar druk met trainen geweest, om er klaar voor te zijn. Het wachten is op de auto en dan terug naar het circuit. Ik kijk er naar uit", verklaarde Verstappen. "Ik heb er al mee gereden in de simulator en de snelheid in de bochten is indrukwekkend. Natuurlijk wil je dat in het echt ervaren en die tijd komt dichterbij, Ik kan niet wachten om te beginnen, alle teamleden weer te zien, om te testen en uiteindelijk te gaan racen."

Er is al een hoop besproken hoe de veranderingen effect hebben op de coureurs. Aan Verstappen werd ook gevraagd hoe hij zijn training heeft aangepast voor dit seizoen en hoe het zit met de nieuwe regels. "Je doet eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, maar langer en meer. Het zal een uitdaging zijn voor ons, maar dat is je werk. We hebben bredere banden, ook de basis van de auto is breder. De grotere vloer samen met de grotere vleugels geven meer downforce. Dat wordt interessant. De auto is iets zwaarder, maar dat zal geen probleem zijn. Op sommige circuits kunnen we drie seconden per ronde sneller zijn, dat is veel," zegt de Limburger.

Op de vraag wat zijn doel is het komende seizoen zegt verstappen: "Ik kijk eerst hoe goed de auto is en stel dan pas een doel. Ik blijf neutraal en zie wel wat er gebeurd."

Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS