Formule 1

Daniel Ricciardo vindt Red Bull de beste kansen hebben in 2017: "Een agressieve aanpak"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 december 2016 18:11

Daniel Ricciardo vindt dat hij bij het beste team zit in de strijd voor de wereldtitel voor 2017. Ook ziet de teamgenoot van Max Verstappen met Red Bull Racing de meeste kans om voordeel te halen uit de verandering van de reglementen die gelden voor het Formule 1-seizoen 2017. Mercedes AMG Petronas Formula One heeft de F1 de afgelopen drie jaar gedomineerd. Hun twee coureurs konden daardoor hun privé-strijd om de wereldtitel uitvechten sinds het begin van 2014.


Echter, de nieuwe regels omtrent de aerodynamica kunnen in 2017 weleens roet in het eten van het dominerende Mercedes gooien. Ricciardo weet zeker dat Red Bull de beste kaarten heeft in 2017. "Waarom zou Mercedes wederom winnen? Ik denk eerlijk gezegd dat Red Bull een betere plek is," zegt hij in een interview met ESPN. "We zijn gemotiveerd, hebben alles achter ons en ik voel dat we kunnen doordrukken."

"Met Renault voelt het alsof alles goed is met de verbeteringen aan de krachtbron dit jaar. Iedereen wil er voor gaan in 2017. Mercedes is snel, maar misschien een beetje zelfvoldaan, wij niet."

Ricciardo kwam bij team uit Milton Keynes in 2014 net na het einde hun dominantie in de F1. Na drie jaar bij Red Bull gelooft hij dat nu het moment is voor een terugkeer aan de top. "Dat is het mooiste van het afgelopen jaar. De resultaten waren de kers op de taart. Okay, we hebben het goed gedaan in het seizoen, misschien moeten we daar blij mee zijn, maar daar nemen we geen genoegen mee. We willen terug aan de top en daar blijven."

Red Bull's grootste zwakte sinds 2014 was de Renault krachtbron. Aanstaand seizoen brengt een grotere uitdaging, meer kracht is nodig in de strijd. Meer drag door de grotere vleugels, bredere banden, nieuwe regel. Renault maakte grote stappen met de motor in 2016. Daarom is Ricciardo vol vertrouwen. "Met de extra downforce hebben we meer kracht nodig dan afgelopen jaar. We hadden best wel een agressieve aanpak. Ik denk dat we dat moeten maximaliseren. Doen we dat niet dan komen we niet dichtbij genoeg, maar op het moment ziet het er goed uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS