Formule 1

Porsche praat mee...: "In de discussie over de toekomst van de Formule 1-aandrijving”

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2017 09:19 • Print artikel

WEISSACH - Autofabrikant Porsche ontkent niet dat de ‘hoog efficiënte motor’ die al in ontwikkeling is, de basis kan worden van een Formule 1-project. De Duitse sportwagenfabrikant verbaasde de wereld toen het zich terugtrok uit de LMP1, waarmee het in actie kwam in Le Mans. Het projectteam is echter bij elkaar gehouden, waarmee de speculatie over de komst naar de Formule 1 blijft, ondanks dat het team heeft aangekondigd in de Formule E te stappen.

2017 Formule 1 2017 Porsche


“We hebben al deze mensen in de toekomst nodig", zegt Porsche R&D-directeur Michael Steiner tegen Auto Motor und Sport. “Dit fantastische team dat we in eerste instantie hadden opgezet voor de LMP1 is hoogst gemotiveerd en representeert een enorme waarde aan kennis. Dus is het een goed idee om een concreet plan voor de engineers, mecaniciens en zelfs voor de coureurs te hebben.” Wat het LMP1-team gaat doen laat Steiner in het midden. Daarmee worden de geruchten van een F1-project voor de nieuwe regels in 2020 alleen maar versterkt.

“Zoals andere fabrikanten, zijn we uitgenodigd door de FIA om deel te nemen in de discussie over de toekomst van de Formule 1-aandrijving”, legt Steiner uit. “Het team in Weissach werkt op het moment niet aan een F1-motor, maar werkt aan een hoog efficiënte motor op conceptniveau. Zonder dat er al duidelijkheid is over wat we met deze motor gaan doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS