Formule 1

Audi snel naar de Formule 1? "Meer dan alleen de motorenregels..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2017 10:19 • Print artikel

LE MANS - Audi moet snel bevestigen of het in daadwerkelijk 2021 de Formule 1 stapt. De motorenregels wijzigen in 2020 wederom, tegelijkertijd is de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media op zoek naar meer autofabrikanten.

Formule 1 2017 Audi


“Zoals met alle andere potentiële fabrikanten, zijn we door de FIA uitgenodigd en hebben we een mogelijke deelname besproken”, zegt Audi Motorsport-directeur Dieter Gass tegen het Nederlandse Formule 1. “Als we besluiten om in 2021 deel te nemen, moeten we snel beslissen.” Tot nu toe hebben de F1-stakeholders besloten dat de motoren eenvoudiger, goedkoper en luider moeten worden, wanneer de huidige regels aflopen."

“Ja, er moeten technische veranderingen komen. Maar ik vraag me af of ze gaan komen.“ Hij zegt dat het niet alleen om de toekomstige regels gaat, maar ook of Audi en de F1 bij elkaar passen. “Dat is meer een psychologische vraag. Is dit waar Audi voor staat? Is het interessant voor onze marketing? Op het moment is de Formule E een logische keuze voor ons.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS