Formule 1

SILLY-SEASON: Porsche naar de Formule 1? Porsche twijfelt openlijk over nog 2 of 3 jaar Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juni 2017 18:36

Porsche heeft de 24 uur van Le Mans voor de derde keer op rij gewonnen, is daarmee de uitdaging voor het Duitse merk in de LMP1 verdwenen? Is dit het moment dat het automerk uit Weissach een overstap naar de Formule 1 overweegt? Volgens het Duitse Auto Bild heeft Porsche een uitnodiging geaccepteerd om de bijeenkomst van de Formule 1 bij te wonen omtrent de discussie van de motoren voor 2020 en verder.



“We kennen de regels voor 2020”, reageerde Porsche Le Mans-directeur Frits Einzinger over de regels vanaf die periode voor de LMP1-bolides in het FIA World Endurance Championship. “In de volgende weken moet Peugeot beslissen of ze komen of niet. Maar zelfs als ze dat doen, moeten we overwegen of we nog eens twee of drie jaar naar Le Mans willen.” Naast Formule 1 lijkt Porsche ook een stap naar de Formule E te overwegen als een mogelijke optie.

Met de geruchten dat McLaren en Honda uit elkaar gaan, laaien de geruchten ook omtrent het leveren van motoren door de Duitse fabrikant aan het team uit Woking. Waarbij overigens zomaar Audi ook een optie kan zijn, omdat het merk uit Ingolstadt al een stap richting de hoogste klasse van de autosport overweegt. Tijdens de 24 uur van Le Mans waren Zak Brown en Eric Boullier overigens aanwezig op het Circuit de la Sarthe. Waarmee de geruchten lijken aan te wakkeren. Volgens Auto Bild zijn Enzinger en Andreas Seidl, LMP1-directeur, bij de Grand Prix van Oostenrijk aanwezig.

Wil je dit seizoen nog één van de Formule 1 Grands Prix bezoeken?

Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk

Formule 1 Grand Prix van Italië

Formule 1 Grand Prix van België

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS