Formule 1

Overname Sauber F1? Alfa Romeo of investeerder Dubai?: 'In gesprek met verschillende partijen'

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 6 april 2016 10:47

Bij Sauber F1 is de financiële situatie zoals bekend heel penibel. Eerder deze week kwamen de berichten al naar buiten dat het team misschien niet eens aanwezig zou zijn in China. Dat zou natuurlijk slecht nieuws zijn voor de hoogste klasse van de autosport. Monisha Kaltenborn was niet in Bahrein aanwezig, om de financiële situatie op te lossen. Volgens recente berichten zou ze daar best wel eens geslaagd in kunnen zijn.


Volgens verschillende bronnen is Sauber namelijk dicht bij een overname. Er gaan geruchten de rondte over een overname door Tetra Pak, een Zweedse organisatie van bankieren die Marcus Ericsson al steunen en een oog hebben laten vallen op het team. Het Finse Turun Sanomat zegt echter dat er een investeerder uit Dubai geďnteresseerd is in het team. Het Braziliaanse Globo komt echter met het mooiste verhaal. Volgens hen wil Alfa Romeo het team overnemen. Daarmee zou de wens van Ferrari CEO Sergio Marchionne in vervulling gaan.

Het blijft echter afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt.

Leuke kadotip of verjaardagskado! Tickets en tribunekaarten voor de Formule 1! Ook eens een Formule 1 Grand Prix bezoeken en jouw favoriete autocoureur aanmoedigen of Max Verstappen en co live te zien racen: Kijk hieronder vrijblijvend voor de informatie! TIP Let wel op de kaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht! De Grand Prix van Spanje is tijdens de Mei-vakantie. Ga er eens lekker tussen uit naar de Spaanse zon!

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Spanje Barcelona

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS