Formule 1

Geruchten wakkeren aan: Opnieuw financiële crisis voor het Sauber F1 Team?

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 april 2016 02:18

Grote afwezige bij de Grand Prix van Bahrein was Monisha Kaltenborn van het Sauber F1 Team. Daarmee wakkeren de geruchten weer aan dat het Zwitserse team in zwaar weer zit, nadat Kaltenborn al schoorvoetend toe gaf, dat zij al moeite had om de salarissen van het personeel te betalen.


Naar alle waarschijnlijkheid was de teambaas met Indiase roots, in Hinwill achter gebleven voor de urgente financiële problemen van het team. Het Oostenrijks Speedweek meldt dan ook: “Het is geen geheim dat het vierde oudste F1-team in de problemen zit.” De teambaas is een groot tegenstander van de huidige verdeling van omzet, en niet zoals nu waar de grote en succesvolle teams de meeste baat bij hebben. Hierdoor zakt een team als Sauber steeds verder naar achteren en kan het Oostenrijkse team volgens journalist James Allen van de Times geen sponsoren aan zich binden.

Een stelling waar in F1-sponsoring-guru Zak Brawn zich kan vinden: “De kosten, naar mijn mening, zijn het enkele grootste probleem. We hebben een industrie die explodeert in kosten, als een collectief zijn ze niet in staat om bijeen te komen en deze kosten onder controle te krijgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS