Formule 1

Sauber F1 opnieuw het haasje: Na Giedo van der Garde wil ook Adrian Sutil cashen

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2016 16:21

Het lijkt er op dat bij de start van het F1-seizoen van 2016 er juridische problemen voor Sauber om de hoek liggen. Afgelopen jaar stond het Zwitserse team nog lijnrecht tegenover Giedo van der Garde in de rechtszaal. Dit keer was het zijn oude teamgenoot Adrian Sutil. Volgens de Neu Zurcher Zeitung heeft de Duitser een claim ingediend bij de rechtbank van Zurich voor een bedrag van 3,5 miljoen dollar en deze is ook toegewezen. Net als Giedo van der Garde zegt de voormalig Sauber F1-coureur een geldig contract te hebben gehad voor 2015.


Uiteindelijk werd het tweetal aan de kant gezet door het team uit Hinwill voor Felipe Nasr en Marcus Ericsson. Sauber schijnt in de rechtszaal te hebben geclaimd dat de Duitser zijn plek verloor door slechte prestaties. Adrian Sutil liep volgens het team straffen in de wedstrijd op, liet de motor afslaan en was publiekelijk te kritisch op het team.

Sauber claimt dat de Duitse coureur, die nu testrijder voor Williams is, ook beloofd had om 40 miljoen dollar aan sponsoring binnen te brengen. Die gelden zijn volgens het team nooit gekomen. Monisha Kaltenborn was kort van stof tegenover het Zwitserse Blick: “Het besluit betreft slechts een procedurele kwestie.”

Giedo van der Garde ontving vorig jaar uiteindelijk een bedrag van 16 miljoen dollar, zo wordt geschat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS