Formule 1

Organisatie Grand Prix Frankrijk doet het bescheiden aan, evenement van vier dagen: "We zitten op één lijn"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 september 2017 10:44 • Print artikel

De organisatoren van de Franse Grand Prix 2018 zeggen dat ze als doel hebben om tot een bezoekersaantal te komen van 70.000. Het is de eerste keer in tien jaar dat het evenement plaats gaat vinden, in 1990 was het de laatste maal dat de Formule 1 haar tenten opsloeg bij het Circuit Paul Ricard. Tegen Reuters vertelde commercieel directeur Aurelie Letellier dat men zich druk maakt om verstoppingen. Het circuit in Zuid-Frankrijk heeft een capaciteit van 90.000 bezoekers.

Formule 1 2017 Paul Ricard


"We hebben er vertrouwen in dat we een grote capaciteit hebben maar we blijven bescheiden", zei Letellier. Voorheen bleek op de dag van de race de toegang en het verkeer een zwaktepunt te zijn voor het 5.861 kilometer lange circuit. De promoters zeggen dat ze werken aan verbeteringen aan de infrastructuur op het terrein wat voorheen eigendom was van Bernie Ecclestone.

We hebben er het volste vertrouwen in dat we creatieve oplossingen vinden om de toegang makkelijker te maken", benadrukte Letellier. "Er zijn uitdagingen, maar we werken aan oplossingen en creatieve manieren er om heen". De laatste maal dat er een Franse Grand Prix werd gehouden was op het Circuit Magny-Cours in het midden van het land. In 2008 trok de F1 race een bezoekersaantal van 78.000.

De race volgend jaar op Paul Ricard is op 24 juni en de eerste van een drie dubbele. De opeenvolgende weekenden worden de Grands Prix van Oostenrijk en Groot-Brittannië verreden. Letellier zei in het gesprek dat de race een voorbeeld moet zijn, die de verandering van de ingeslagen weg door de eigenaren van de sport, Liberty Media is ingegaan. "We zitten op één lijn met wat het Formule 1 management wil doen", geeft Letellier aan. "Het is niet meer alleen maar een race. We willen het evenement spreiden over vier dagen. We starten op donderdag en gaan door met verschillende activiteiten tot en met zondag. Circuit Silverstone in Groot-Brittannië kwam al met een soortgelijke aanpak dit jaar voor de Britse Grand Prix.

Letelier voegde ook toe dat de terugkeer van de Grand Prix op Franse bodem op het "juiste moment komt", dit vanwege het Franse talent wat betrokken is in de F1 en de Franse fabrikant Renault die deelneemt. Bij de coureurs zijn het Romain Grosjean voor Haas F1 en Esteban Ocon bij het team van Sahara Force India.
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS