Formule 1

Pre-season Formule 1-test in 2018 op Circuit Paul Ricard?: "We zijn daar graag"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 maart 2017 03:27 • Print artikel

Met de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk op de kalender voor 2018, zou het Circuit Paul Ricard genomineerd kunnen worden voor de Pre-season test van volgend jaar. Het circuit heeft unieke faciliteiten voor het creŽren van een natte baan, Pirelli, bandenleverancier van de Formule 1, heeft uitgebreide kennis van het circuit.

Formule 1 2017 Paul Ricard

De Formule 1 heeft net de acht dagen van de Pre-season tests beŽindigd in Spanje voor het 2017 seizoen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.
Het Spaanse circuit geniet grote voorkeur bij de teams vanwege de milde wintertemperaturen en gunstige logistieke toegang. Het grote nadeel van de tests in Spanje is het testen op een natte baan. Pirelli moest het circuit besproeien via tankwagens om een extreem natte baan te simuleren om zo de regenbanden en intermediate banden te kunnen testen.

Op de vraag waarom Circuit Paul Ricard, wat in het bezit is van een geavanceerde sprinklerinstallatie, niet was gebruikt, antwoordde Pirelli Motorsport baas Mario Isola dat hij een voorstel doet om een deel van het testen in Frankrijk te houden. "We gebruiken Paul Ricard vaak voor testen, de GT en Formule 2 Series bijvoorbeeld, ook voor natte baan testen," zei Isola. "We kennen het circuit goed en zijn daar graag. Als je praat over Pre-season testing, het weer kan er slechter zijn."

Formule 1 2017 Pirelli


De vraag voor testen op Paul Ricard wordt versterkt door de voorkeuren van de teams. Deze willen testen op circuits die op de F1-kalender staan ter referentie van de data. Paul Ricard keert terug op de kalender in 2018 als gastheer voor de Grand Prix van Frankrijk. De natte-baan-testen in Barcelona waren bedoeld voor de hele dag, maar een handvol rondes werden er gereden door de teams tijdens de ochtend en middag. Het circuit droogde vanwege de temperaturen snel op. Ondanks dit is Pirelli directeur Paul Hembery vol van vertrouwen dat het bedrijf voldoende data heeft verzameld voor de nodige aanpassingen aan de 25 procent bredere banden in 2017.WeightWatchers online werkt! Volg het online programma en bereik je streefgewicht met de interactieve hulpmiddelen. Weightwatchers ondersteunt, biedt tips, slimme strategieŽn en heerlijke recepten om je ideale gewicht te bereiken en te behouden. Probeer nu het programma en bespaar EUR 14,85!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS