Formule 1

Paul Ricard, halverwege 2018 weer op Formule 1-kalender: "Franse sfeer moet centraal staan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2017 12:47 • Print artikel

Met Paul Ricard volgend jaar terug op de F1-kalender is er weer een Franse Grand Prix. De verwachting is dat deze halverwege het jaar gereden gaat worden. Althans, dat zegt de organisator van de toekomstige race, Christian Estrosi.

Formule 1 20178 Circuit Paul Ricard


“De datum heeft nu onze prioriteit”, aldus de Fransman tegenover Auto Hebdo. “We spreken nu over de periode van eind juni tot medio juli en de FOM en FIA gaan ons nu een specifieke datum aanbieden. Zodra het bekend is, gaan we starten met het verkopen van tickets.”

Volgens de Fransman wil F1-baas Chase Carey zich ervan verzekeren dat elke Grand Prix in een land nauwkeurig de lokale cultuur vertegenwoordigt. “Chase wil de Grand Prix van Paul Ricard in eerste instantie echt Frans laten zijn”, aldus de organisator. “Hij wil bij de Spaanse Grand Prix Catalonië en Barcelona laten reflecteren, in Italië moeten Milaan en Lombardije centraal staan, enzovoorts. Hij wil een nationaal karakter en ik omarm die gedachte.”

Start F1 GP Spa Francorchamps


Naar de Formule 1 in Spa-Francorchamps? Heb je ook zo'n zin om de auto's in het echt te zien. Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in snel tempo geboekt. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS