Formule 1

Nieuwe eigenaren Formule 1 willen een nightrace in Las Vegas: "Wij maken meer geld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2016 09:25

De nieuwe eigenaren van de Formule 1 Liberty Media heeft haar vizier gericht op een extra wedstrijd in Amerika. Een nightrace in de straten van Las Vegas wordt volgens Liberty CEO Gref Maffei gezien als een mogelijk doel voor de toekomst. Het Amerikaanse media entertainment bedrijf gaf al aan dat men kijkt naar het verder uitbreiden van de Formule 1-kalender. Zo verklaarde de nieuwe directeur van de Formule 1 Chase Carey recent nog dat men kijkt naar New York, Miami en Los Angeles.


“Ik hou in het bijzonder van het idee van een nachtrace in Las Vegas”, reageerde Maffei tegenover Reuters. Volgens de meeste F1-teams is een kalender van 21 races de limit, maar volgens de Amerikaan is er ruimte voor meer races.

“Er is duidelijk een limiet aan hoeveel men kan doen, alleen de auto’s al rond de wereld krijgen, maar ik denk dat we kunnen verwachten te groeien in de hoeveelheid races met een milde hoeveelheid. Er is algemene interesse als je het aantal race verhoogt. De FIA verdient meer geld, de teams verdienen meer geld en wij maken meer geld.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS