Formule 1

Overname F1 door Liberty Media moet win-win-situatie worden voor de sport, fans, teams

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2016 15:14

Liberty Media wordt de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Het Amerikaanse entertainment- en mediabedrijf neemt in eerste instantie een belang van 18,7 procent in het kampioenschap en wordt verder afgerond zodra de FIA haar toestemming heeft gegeven. “We zijn blij om een deel te worden van de Formule 1", aldus chief executive Greg Maffei van Liberty Media. "We denken dat we met onze langetermijnvisie en expertise met de media en sportrechten in staat zijn om de Formule 1 naar een hoger plan te tillen. Het levert ook voordelen op voor de fans, F1-teams en onze aandeelhouders. We kijken uit naar de nauwe samenwerking met Chase Carey en Bernie Ecclstone om ze te ondersteunen bij de volgende stap in de groei van deze enorm populaire sport.”


Carey wordt de voorzitter van de raad van bestuur van de Formule 1, waarbij Bernie Ecclestone in zijn oude rol van directeur blijft. Carey was de chief executive van 21st Century Fox. “Ik ben opgewonden om deze rol als voorzitter van de Formule 1 op me te nemen en dat ik de kans heb om naast Bernie Ecclestone, CVC en het team van Liberty Media te werken“, aldus Carey. “Ik waardeer de Formule 1 enorm als een mondiale sport die elk jaar honderden miljoenen fans aantrekt vanuit de hele wereld. Ik zie een mooie kans om de Formule 1 te helpen zich te ontwikkelen in het voordeel van de sport, fans, teams en investeerders.”

Liberty Media wil de aanwezigheid van de Formule 1 in de Verenigde Staten van Amerika laten groeien, waar het traditiegetrouw moeilijk heeft in de concurrentiestrijd met klassen als Nascar en de IndyCar. Dit ondanks dat de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin een succes is. De huidige F1-fans kunnen meer innovatie verwachten op het gebied van games, virtual reality, en marketinginspanningen met de coureurs en teams. Daarentegen lijken de uitzendingen op het open net meer en meer beperkt te gaan worden.



Ziggo Speedtest

Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max

Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Start

Ziggo tv-internet/voordeelpakket

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS