Formule 1

Mercedes trekt upgrade voor Canada terug vanwege "kwaliteitsproblemen"! Renault en Honda komen wčl met upgrades

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2018 10:16

Mercedes meldde eerder dat ze in Canada een motoren upgrade gingen krijgen. Het Formule 1-team rolt de nieuwe specificatie, die ook beschikbaar ging komen voor Williams en Force India, nu toch niet uit. Volgens het Duitse team bevat de krachtbron ‘kwaliteitsproblemen’, waardoor de komst is uitgesteld naar de volgende race in Paul Ricard. Dat betekent dat de zwaar belaste motoren nu nog een extra race mee moeten.



Volgens de BBC zegt Mercedes dat deze beslissing geen impact heeft op de prestaties of extra zorgen geeft over de betrouwbaarheid. Volgens een woordvoerder van het team uit Brackley zouden de motoren later op de Hungaroring namelijk opnieuw ingezet gaan worden. Aangezien dit circuit minder belastend werkt op het vermogen van de motor.

De andere motorenfabrikanten zoals Renault en Honda brengen dit weekend wel een upgrade van de motor. Waarbij verwacht wordt dat Daniel Ricciardo tegen een gridpenalty gaat aanlopen vanwege het vervangen van de MGU-K, die kapot is gegaan in Monaco. Door deze automatische straf gaat Red Bull waarschijnlijk ook direct de motoren vervangen. Het is overigens door Renault nog niet bevestigd of alle zes coureurs een nieuwe motor krijgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS