Formule 1

Honda presteert dit F1-seizoen beter dan 2017 en brengt zelfs een update naar Canada, omdat...

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2018 18:46

Honda presteert dit jaar aanzienlijk beter dan vorig jaar. De prestaties zijn er met vlagen, maar daar komt soms nog wat geluk bij om de hoek kijken. Naast Renault en Mercedes brengen de Japanners nu ook een verbetering naar Montreal. De Japanners geven nu zelf aan dat de update met name voor de verbrandingsmotor is.

Honda Hybrid F1 engine

“We introduceren een update voor de PU voor dit evenement en zetten hem in beide auto’s”, zei Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen Pitspass. “De updates zijn vooral aan de ICE, waarbij de focus ligt op de verbetering van de prestaties.”

“Het circuit van Montreal staat bekend om haar lange rechte stukken, waar zestig procent van de ronde vol gas is. Er zijn langzame bochten na de lange rechte stukken en dat betekent dat een goed sturende auto opnieuw belangrijk is, alsmede een snelle reactie van de turbo. Al deze punten betekenen dat de krachtbron hier één van de sleutelelementen is, waardoor Montreal traditioneel een plek is voor de fabrikanten om updates te introduceren.”

“Het leveren van de energie is lastig en het brandstofverbruik moet voorzichtig gemonitord worden.”

Nu speciaal met 20 Euro korting! Tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS