Formule 1

Mercedes bevestigt upgrade motoren voor Canada, maar ook de nieuwe hypersoft banden krijgen extra aandacht

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2018 17:49

Eerder gaven Honda en Renault al aan, een upgrade van de motor naar Canada te brengen. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft nu bevestigd dat men tijdens de F1-race op het Circuit Gilles Villeneuve ook een verbeterde motor gaat inzetten.

Mercedes F1 engine and tyres

“We verwachten dat een aantal teams hun tweede, geplande krachtbron meenemen komend weekend, waaronder de door een Mercedes-motor aangedreven auto’s”, zei de Oostenrijker tegen Planet F1. “We pushen hard om zo snel mogelijk meer prestaties uit de motor te halen.”

De hypersoft banden
, die in Monaco werden geïntroduceerd, zijn ook in Montreal beschikbaar. Mercedes had duidelijk problemen met deze nieuwe banden. “In de afgelopen jaren presteerde Mercedes goed in Montreal en het is ook één van Lewis' meest succesvolle circuits”, zei Wolff. “Alhoewel, prestaties uit het verleden garanderen dit jaar geen succes. We moeten zeker zijn dat we het meeste uit de bandencompound halen, waaronder de hypersoft, als we bovenaan willen komen te staan.” Volgens hoofd engineer Andrew Shovlin is de hypersoft het zwakke punt, maar dat ze naar de fijnere details kijken. “We hebben deze week behoorlijk wat werk gedaan”, zei Shovlin. “We zagen overal veel rijders in een soortgelijk situatie, maar, cruciaal voor ons, de Red Bull leek sterker en de Ferrari leek ook sterker. We hebben aardig wat goede ideeën over wat fout ging. We verrichten nu wat meer werk om dit onder de knie te krijgen, omdat we dat voor Montreal opgelost moeten hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS