Formule 1

McLaren is overtuigd dat Alonso een derde titel kan winnen; het verschil maakt hij met zijn voorbereiding, toewijding, passie en focus

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 14:45 • Print artikel

McLaren-directeur Zak Brown is er heilig van overtuigd dat Fernando Alonso met zijn team een derde wereldtitel Formule 1 kan winnen. Daarbij maakt de Amerikaan wel een voorbehoud, het team uit Woking moet wel een winnende auto leveren. De laatste titel van de Spanjaard dateert alweer uit 2006.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


Na drie magere jaren met Honda, heeft McLaren komend jaar de beschikking over de Renault-motoren en dat moet er volgens Brown voor zorgen dat zijn F1-team zich dit jaar enorm gaat verbeteren.

"Ik denk dat we goed gaan zijn. We gaan terug naar de voorkant van het veld en hopelijk vechten we voor podiums," aldus Brown tegen het Spaanse AS. Wat betreft een derde wereldtitel voor zijn pupil Alonso zegt hij: "Ja, zolang als we hem een auto kunnen geven die hem een kans geeft. Ik denk dat hij als coureur zeker in staat is, zoals iedereen beweert, om een wereldkampioenschap te winnen. Hij rijdt net zo goed als hij altijd heeft gereden."

"Zijn talent staat voor niets in de auto. Maar ik denk dat het echte verschil zijn voorbereiding, toewijding, passie en focus buiten de auto is. Ik heb dat nog bij geen enkele coureur gezien. Ik was nooit bij Michael Schumacher, maar wat ik er van hoor en hoe hij zichzelf gedroeg, had Michael hetzelfde niveau van toewijding, evenals Ayrton Senna. Sommige andere coureurs kunnen die focus en passie niet zo lang vasthouden. Fernando doet dat op een speciale manier."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS