Formule 1

Red Bull Racing: "Max Verstappen heeft wel een Formule 1-race gewonnen, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2016 06:44

Daags na zijn schitterende optreden in de Spaanse Formule 1 Grand Prix, waar Max Verstappen als jongste F1-coureur ooit de Formule 1-race op Circuito de Barcelona-Catalunya won, kon hij opnieuw in zijn bolide stappen. Ditmaal geen wedstrijd, maar de In-Season F1-test, waar Verstappen de tweede testdag voor zijn rekening nam. De jonge Red bull-protegé noteerde uiteindelijk de snelste tijd van de dag met 1:23.267. Belangrijker was het feit dat hij nog meer tijd kreeg om zo te wennen aan zijn nieuwe RB12, die in de cockpit toch wat anders is dan zijn ‘oude’ Toro Rosso STR11 en hij kon nog weer beter kennis maken met zijn Red Bull crew en hun werkwijze. Verstappen reed maarliefst 118 ronden en maakte vooral veel meters met de nieuwe Renault F1-motor.


“Een groot deel van de dag was bedoeld om Max samen met zijn crew en engineers te laten samenwerken. We hebben ook doorgenomen welke afstellingen zijn voorkeur geniet. Max heeft dan wel een Formule 1-race gewonnen, maar hij is pas een week bij ons team, dus er is nog veel werk te doen terwijl we elkaar beter leren kennen", legde Guillaume Rocquelin, hoofd race-engineering bij Red Bull Racing uit.

We hebben de verschillende opties doorgenomen en met Max bekeken, om te zien wat hij het liefst wil. Zaken zoals het overzicht van zijn stuurtje en wat hij op het display wil zien. Daarnaast hadden we plan, vergelijkbaar met dinsdag, gericht op de ontwikkeling van de auto op middel tot lange termijn. Het ging goed. We reden 118 ronden ondanks dat er een paar erg korte stints bij zaten voor aero-mapping. Het was een erg solide dag en we hebben veel nuttig werk verricht.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS